Kosten voor Tapijtreiniging in Haarlem en Omgeving - Vind de Beste Tarieven

  • Home
  • Kosten van Tapijtreiniging in Haarlem en Omgeving

Kosten reinigen van uw vloerkleed voor Haarlem en omstreken

Huiseigenaren in Haarlem en omstreken roepen simpelweg te weinig de professionele hulp van tapijtreinigers in om het tapijt en de vloerkleden bij hen thuis te reinigen. Want al deze tapijten moeten jaarlijks schoongemaakt worden.

De professionele tapijt en vloerkleed reinigen kosten Haarlem vallen echter behoorlijk mee. En wat is er nou fijner dan dat je na een lange dag werken in een volledig schoon, fris ruikend huis thuiskomt! Er bestaat dan ook geen twijfel over dat een regelmatige tapijtreiniging door Schoon in huis een goed idee is. Het is zelfs de beste manier om mooiere, gezondere en duurzamere tapijten te behouden.

Tapijtreiniging in Amsterdam - Persoon met Zwarte Stofzuiger

Waarom een vloerkleed professioneel laten reinigen

Bij Schooninhuis.nl reinigen en verwijderen niet alleen vlekken.

Een mooi vloerkleed is niet alleen een geweldige aanwinst voor je huis, maar beschermt ook de vloer eronder. Je wilt zo’n vloerkleed graag periodiek door Schoon in huis laten reinigen. Want een groot vloerkleed kan niet net zoals een spijkerbroek zomaar in de wasmachine gestopt worden.

Net als dat voor elk type tapijt geldt, wil je graag dat jouw investeringen zo lang mogelijk meegaan. De beste keuze voor een adequate tapijtreiniging is daarom het inhuren van een professionele tapijtreiniger. Schoon in huis kent alle juiste methoden om jouw vloerkleed aangenaam schoon te maken. Om zo de levensduur te verlengen en jouw vloer er mooi uit te laten zien.

Hoe wordt een vloerkleed professioneel gereinigd?

Wanneer je een vloerkleed door Schoon in huis laat schoonmaken, dan zullen de vloerkleed reinigen kosten Haarlem van de reinigingsmethode afhangen die toegepast worden. Dit wordt veelal op basis van de staat van het tapijt en het materiaal waarvan het is gemaakt gekozen.

Er zijn twee basismethoden die Schoon in huis daarvoor zal gebruiken en er is ook nog een derde mogelijkheid die minder vaak voorkomt. De twee belangrijkste schoonmaakmethoden zijn stoomreiniging en ‘dry cleaning’. De andere methode die enkel voor antieke, bijzonder delicate of luxe tapijten wordt toegepast is deze met de hand te reinigen.

Stoomreiniging

Stoomreiniging maakt gebruik van stoom en mogelijk een mengsel van zeep om het tapijt te reinigen. De tapijtreinigingsmachine van Schoon in huis brengt deze stoom diep in de vezels van het tapijt. En maakt zo het vuil los dat zich daarin bevindt en wordt vervolgens direct door een stofzuiger opgezogen.

De met stoom gereinigde vloerkleden moeten, vanwege de hoeveelheid vocht die in het proces wordt gebruikt, minimaal een nacht gedroogd worden. De tapijten die gevoelig voor water zijn, worden echter niet op deze manier schoongemaakt. Deze methode wordt vaak bij een vloerkleed met synthetische vezels gebruikt.

Dry cleaning

Bij een dry cleaning van vloerkleden door Schoon in huis worden er alleen chemicaliën gebruikt om het vuil uit een tapijt te verwijderen. Het tapijt wordt in dit geval doordrenkt met chemicaliën, die zo het vuil uit de vezels pushen. Waarna het mengsel van deze chemicaliën en vuil uit het tapijt wordt gezogen. Deze methode werkt snel en heeft bijna geen droogtijd nodig.

Met de hand reinigen

Zoals eerder aangegeven is het met de hand reinigen van een vloerkleed enkel voor de duurste tapijten het geval. Het gaat hier om vloerkleden die door de andere twee methoden beschadigd kunnen worden.

Het met de hand wassen van een tapijt vereist meerdere stappen en wordt uiteraard op een delicate wijze door Schoon in huis uitgevoerd. Om er zo voor te zorgen dat het tapijt niet beschadigd raakt. Het kan echter enkele dagen duren voordat de klus geklaard is.

Onthoud goed dat jouw kostbare vloerkleden nooit over het hoofd gezien mogen worden. Het is daarom van cruciaal belang om je vloerkleed zo vaak mogelijk professioneel door Schoon in huis te laten reinigen om het in topconditie te houden. En de kleuren ervan ook zo levendig mogelijk te houden als toen jij het kocht.